top of page

Acerca de

IMG-9234_edited.jpg

Ons verhaal

Ik ben opgegroeid met het bakkersvak. Mijn ouders hadden vroeger een bakkerij en meerdere winkels in de stad Groningen. Mijn vader bakte de broden en taarten en mijn moeder stond in de winkel. Vanaf mijn zestiende werkte ik ook als bakker in het familiebedrijf. Sinds 2012 heb ik samen met mijn vrouw een eigen zaak gehad in Groningen, Pure aan de Vismarkt. Daar verkochten we onder andere ons eigen gebak. Deze zaak hebben wij in april verkocht omdat wij ons graag volledig willen richten op onze nieuwe onderneming: Room. 

 

Zo’n twee jaar geleden ontstond het idee voor Room. Ik houd van een goed ijsje en ik miste dit eigenlijk in Groningen. Ik bedacht me dat ik mijn jarenlange ervaring als banketbakker ook kon toepassen op ambachtelijk ijs. Als bakker ben je namelijk ook ijsmaker, ijsbereiding is onderdeel van de opleiding. Met die basiskennis ben ik vervolgens maandenlang aan de slag geweest met het testen van recepten. Zo’n beetje elke avond serveerde ik mijn gezin zelfgemaakt ijs als toetje tot ik een aantal smaken had waar we allemaal enthousiast over waren.

 

Room opende vorig jaar haar deuren en mijn vrouw en ik zijn ontzettend blij en trots dat we al zoveel positieve reacties hebben ontvangen. We maken alles zelf; van de karamelsaus tot de gekarameliseerde noten en de crumble die we door het ijs gooien. Daarbij vinden we het belangrijk dat we producten voor iedereen hebben. Zo hebben we een aantal vegan ijssmaken en bieden we bijvoorbeeld ook glutenvrije ijshoorntjes aan.

bottom of page